top of page
Industriële technieker worden
Dat kan zomaar!

Een loopbaan kies je niet voor het leven. Een loopbaan pas je aan, aan jouw leven. En dat hoeft heus niet moeilijk te zijn. Lenaerts helpt je om je om te scholen naar een industriële technieker zonder volledig loonverlies. Hiervoor richtten we de Paul Lenaerts Academie op.

Papa Paul was de oprichter en bezieler van Lenaerts. Paul koos er altijd voor om zoveel mogelijk eigen mensen in dienst te hebben. Ook wij merken dat dit voor ons een manier is die werkt. Hiervoor gaan we niet per definitie op zoek naar mensen met de juiste opleiding.

 

Wij hebben liever mensen met de juiste attitude.

Die kennis en opleiding… daar zorgen we zelf voor.

 

Onze eigen Paul Lenaerts Academie is een aparte cel binnen onze organisatie die voor de juiste opleiding zorgt. Dit doen we door middel van workshops, één-op-één begeleiding en een intensieve opleidingsperiode met een mentor.

De Paul Lenaerts Academy. Een her- en bijscholingsinitiatief van Lenaerts nv dat past binnen de strategie om meer mensen aan te trekken. In loving memory of the founding father die Lenaerts zijn ziel gaf.

Lenaerts nv - Plan lezen
GIMV - Lenaerts 06797.jpg
De leuze van de academie
'Buiten is het Beter'

 

Werk je in een productieomgeving en zie je 8 uur lang geen zonlicht? Zit je de hele dag achter je computer en blijkt nu dat je toch geen zittend gat hebt? Ben je het beu om hele dagen hetzelfde te doen? Of zie je je job bedreigd door robotisering en automatisering?

Dan is een job in de industriële technieken misschien wel een oplossing voor jou.

"De sfeer bij Lenaerts/LVR is top. Ik apprecieer het meest dat we zelf mogen meedenken. Initiatief nemen wordt gestimuleerd. Hierdoor heb ik op het einde van de dag ook echt het gevoel dat ik meerwaarde creëerde voor onze firma."

Michael, Ploegbaas

We willen dat je trots bent

De enige voorwaarde die we stellen: je wil fier zijn op je werk. Fier op het bedrijf, maar ook fier op het werk dat je mag afleveren.

“Het is heel duidelijk. Bij ons is de drang om een project heel netjes en met veel vakmanschap neer te zetten, ontzettend hoog. Onze strategie is dat eigenlijk ook altijd al geweest. De mannen krijgen de tijd om de werven op een hoogstaand niveau op te leveren Het is een combinatie die zowel onze klanten als onze mensen gelukkig maakt.”
Ilse Lenaerts, CEO Lenaerts nv

Lenaerts nv - projectleiding

TRAJECT

STAP 1
INFORMATIESESSIE

Schrijf je in voor een informatiesessie en kom alles te weten over het traject.

 • Je krijgt een voorstelling van Lenaerts

 • We vertellen wat het inhoudt om in de bouw te werken

 • Je krijgt informatie over het opleidingstraject om je om te scholen naar een volwaardig lid van de Lenaertsfamilie

 • We vertellen wat we aanbieden inclusief de loonsverwachtingen

 • We stellen voor wat het groeitraject binnen Lenaerts kan zijn

 

Dit doen we de ene keer in de voormiddag, als ontbijtsessie, en de andere keer ‘op de koffie’, in de namiddag. Beslis je om in te stappen in het traject, ben je vanaf dan officieel een Pauly.

STAP 2
OPLEIDINGSDAGEN

Gedurende vier halve dagen krijgen de Pauly’s een Lenaertsbad. Je leert de basis van elektriciteit door middel van presentaties en workshops. We stomen je in een kleine groep klaar om de basis van de techniek te leren. Heel concreet leer je dingen die je in praktijk dadelijk kan toepassen.

 

Denk aan onderwerpen als:

 • Planlezen

 • Kabels trekken

 • Hoe ziet een elektriciteitskast eruit en hoe kan je ze ‘lezen’

 • Uitleg over het materiaal en het gebruik ervan

 • De gevaren

 • Klantencontact

 • Omgaan met collega’s

 • Fierheid en kwaliteit als basis van alles

 

De halve dagen plannen we respectievelijk in voormiddagen en namiddagen – na 'de vroege' en voor 'de late'. Bij genoeg interesse, plannen we ook avondsessies. Op die manier hoef je hier geen vakantie voor te nemen.

 

Deelnemen aan deze opleiding is gratis.

STAP 3
LEREN OP DE WERKVLOER

Pauly’s die na de opleidingsdagen nog interesse hebben, en geschikt blijken voor de job, vormen samen met hun mentor een ploegje. Dat ploegje wordt ingezet op een bestaande werf waar onze anciens aan het werk zijn. De Pauly’s voeren geleerde taken uit onder het wakend oog van de mentor, maar in opdracht van de ploeg ter plaatse.

 

In deze fase ben je op interimbasis voor ons aan het werk.

STAP 4
VERDIEPING

Heb je zin om je te verdiepen in een bepaalde tak van de technieken? Dan kan dat. Lenaerts is immers één van de weinigen die alle industriële technieken in huis aanbiedt.

 

Wil je meer weten over koeltechnieken? Of merk je dat je hart eerder bij sanitair ligt? Of hou je het toch bij elektriciteit? De keuze is aan jou.

STAP 5
WELKOM IN DE FAMILIE

Afhankelijk van jouw vooruitgang, als je door jouw mentor klaar bevonden bent om overgedragen te worden naar een team, spreid je je vleugels en vlieg je recht de veilige armen van de Lenaertsfamilie binnen.

“Ik kom al bijna 30 jaar met plezier werken bij Lenaerts/LVR. Het belangrijkste voor mij is de sfeer tussen de collega’s. Die is super. De collegialiteit is groot. Daarnaast krijg je bij Lenaerts/LVR nog de kans en de tijd om vakwerk af te leveren.”

Raf, Technieker elektriciteit


Ik schrijf me in voor een infosessie over de Paul Lenaerts Academie*


*Let op: op dit moment zijn alle plaatsen volzet. Vul het formulier in en zet jezelf alvast op de shortlist voor volgende sessies!
Zet je hier op de shortlist

Bedankt voor het registreren!

Anker 1
bottom of page